Ballet

BalletschoenenBallet klinkt ons allemaal bekend in de oren. Ook bij Dansstudio Steps is dit een van de stijlen waar we trots op zijn. Er worden verschillende vormen ballet aangeboden.

Pré-Ballet

Deze vorm van ballet is, net zoals de kinderdans, voor de allerkleinsten. Ook hier worden ze op een speelse manier klaargestoomd tot echte ballerina’s. De techniek is nog niet echt aan de orde. Het gaat over het leren van de basis-passen en het ontwikkelen van een liefde voor ballet. 

Klassiek Ballet

Klassiek BalletBij klassiek ballet wordt de techniek meer verfijnd! De kinderen krijgen meer voeling met de bewegingen en meer oog voor afwerking. Ze dansen niet enkel op klassieke muziek, maar onze juf probeert ook te werken op hedendaagse muziek die gebruikt kan worden voor ballet. 

Modern Ballet

Modern balletBij modern ballet gaan we nog een stap verder. Eens de techniek en bewegingen doorbakken zijn, kan je gaan experimenteren. Modern ballet is een vorm van ballet waarbij de technieken van klassiek ballet in een moderner jasje worden gestoken. 

Pointes

Het dansen op "pointes" of spitsen kan pas vanaf het 1e middelbaar. Tussen 2 groepen wordt er een half uur voorzien om dit in te oefenen en de techniek onder de knie te krijgen.

Over ons

Een enthousiast team en gemotiveerde lesgevers staan klaar voor degelijk en kwalitatief hoog dansonderricht. Daarnaast zijn ze zelf nog actief bij creaties en deelname aan dans- en theaterprojecten, musicals en bijscholingen.

Adresgegevens

Dansstudio Steps

Jodenstraat 16
2270 Herenthout

T +32 14 51 46 46